Search

Suomalainen hautauskulttuuri -luentosarja

Turun NNKY, Linnasmäen opisto, hautaustoimisto Vehanen ja SKTS ry järjestävät luentosarjan Suomalainen hautauskulttuuri. Sarja on avoin kaikille kiinnostuneille. Jos olet omainen, kirkon työntekijä tai muuten vain kiinnostunut suomalaisesta hautauskulttuurista, luentosarja on juuri Sinulle!

Luennoilla pohditaan syksyn aikana mm. seuraavia kysymyksiä: Miten hautakiviä valmistetaan ja huolletaan? Tunnetko saattoauton erityispiirteet? Mikä on perunkirjoitus ja kuka sen voi tehdä? Papin tehtävät hautajaisissa?

Ke 14.8. klo 17.30 opastettu taidepainotteinen kierros Turun Vanhalla hautausmaalla. Oppaana Helena Pihl. Säävaraus. Max. ryhmän koko 20 henkeä. Kokoontuminen Vanhan hautausmaan portilla kukkakaupan vieressä (Seppelkatu, Turku).

Ilmoittautuminen: Sini Kyrönlahti 040 082 1905.

Ke 4.9. klo 18 Hautakivet. Loimaan Kiven myyntijohtaja Risto Hiltunen kertoo hautakivien ja tehtaan historiasta sekä tulevaisuudesta.

Ke 2.10. klo 18 Saattoauto ja vainajan kuljetukset. Hautauspalvelu Vehasen toimistusjohtaja Matti Vehanen informoi erilaisista vainajien kuljetuksista ja mahdollisuus tutustua saattoautoon paikan päällä.

Ke 6.11. klo 18 Perunkirjoitus ja lainopillinen asiantuntemus. Lakipalvelu Vehasen juristit opastavat perintöoikeudellisista lakipalveluista.

Ke 4.12. klo 18 Papin tehtävät hautajaisissa. Rovasti Anneli Rantalaiho avaa papin tehtäviä hautajaisissa.

Luennot järjestetään NNKY:n tiloissa, Vähä Hämeenkatu 12. Luentojen jälkeen kahvitarjoilu. Osallistuminen on maksutonta, vapaaehtoinen kahvimaksu.

Ilmoittautuminen kurssit.linnas.fi tai paikan päällä.

Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä Teamsissa. Jos haluat Teams-linkin, kirjoita tieto ilmoittautumiskaavakkeen lisätietoihin.

Tiedustelut sisällöstä: helena@vehanen.fi tai Helena Pihl puh 050 5404 571.

Tiedustelut ilmoittautumisesta tai etäyhteydestä: kurssipalvelut@linnas.fi tai Anna Kaisa Siltanen puh. 040 6240 814.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan puitteissa. Sen jälkeen vähintään 24h ennen kurssin alkua tapahtuneesta peruutuksesta peritään 20% kurssimaksusta. Myöhemmin peruutetusta tai kokonaan peruuttamatta jätetystä ilmoittautumisesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Esittämällä sairauslomatodistuksen voimme jättää osallistumismaksun perimättä.

Kaikille kursseille pääsee ilmoittautumaan seuraavan linkin kautta: 
kurssit.linnas.fi

Anna Kaisa Siltanen
Koulutussuunnittelija
040 624 0814

Helena Stenman
Kurssisihteeri
0400 597 787

Lisää artikkeleita