Search

Asuntola

Opistolla on mahdollisuus myös asua. Yhdessä asuminen ja opiskeleminen tarjoavat hienon mahdollisuuden solmia uusia ystävyyssuhteita.

Jos haluat asumaan opiston asuntolaan, ano asumisoikeutta siinä vaiheessa, kun vahvistat saamasi opiskelupaikan. Pyrimme tarjoamaan asumismahdollisuuden ainakin kaikille, jotka tulevat Turun seudun ulkopuolelta.

Asumiseen liittyvät maksut vaihtelevat eri koulutuksissa, kunkin koulutuksen omalla sivulla on kerrottu onko asuminen maksutonta vai maksullista.

Mikäli opiskelet koulutuksessa, jossa asuminen maksaa, on asumisen hinta 60 € / työviikko (ma-pe) kahden hengen huoneessa. Hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen. Asumisoikeus on lukuvuoden aikana maanantaista perjantaihin. Mahdollisuudesta asua viikonloppuisin (erilliskorvaus) tai loma- ja etäviikkojen aikana sovitaan erikseen. Ajoittainen mahdollisuus viikonloppuasumiseen on vain täysi-ikäisillä opiskelijoilla.

Yhden hengen huoneen lisämaksu kaikille opiskelijoille on 33 €/ työviikko. Yhden hengen huoneita on tarjolla rajattu määrä. Asumisoikeus yhden hengen huoneissa myönnetään vain täysi-ikäisille opiskelijoille.

Lisäksi tarjolla on rajattu määrä yhden hengen huoneita, jotka ovat käytössä koko viikon (ma-su) ja koko koulutuksen ajan (pois lukien marraskuun ensimmäinen ja toukokuun ensimmäinen viikko, jolloin oppilaitos on suljettu). Tällaisen yhden hengen huoneen lisämaksu on 73€/viikko.

Kaikissa huoneissa on suihku ja wc.

Lisätietoja asumiseen liittyvistä asioista saat asuntolaohjaaja Katri Loukolta, katri.louko@linnas.fi tai 040 4875 501 sekä asuntolaoppaasta.

Elämää asuntolassa

Muuttaessani Turkuun, en ajatellut asuntolaelämän olevan tällaista. Meistä on tullut asuntolaporukan kanssa todella hyviä ystäviä, ja yhteiselo on mukavaa. Asuntolaohjaaja on täällä meitä varten, ja ohjaa mielipiteemme ja palautteemme eteenpäin.

Uudessa asuntolassa on hyvät tilat verrattuna aikaisempiin vuosiin, löytyy tilavat huoneet, yhteiset oleskelutilat, monta televisiota, pelejä ja puuhaa kuten playstation, singstar ja monet lautapelit. Innokkaita kokkailijoita kun olemme, saatiin pyynnöstä myös leivontatarvikkeita ja astioita. Asuntolaohjaajan kanssa heitellään usein myös ideoita yhteisistä tekemisistä. Viime vuonna oli viikoittainen leffailta auditoriossa, sekä kävimme keilaamassa, pelaamassa megazonea ja leivoimme yhdessä asuntolan keittiössä. Tänä vuonna olemme leiponeet ja kokkailleet useaan kertaan, pelanneet megazonea ja suunnitelmissa keväälle oli myös asuntolan grillijuhlat ja leffan katselua. Sosiaalisen median kautta asuntolan asiat etenevät hyvin ja ovat jokaisen asuntolalaisen nähtävissä Facebookissa. Sinne voi helposti ehdotella ja jakaa omia ideoitaan sekä huomauttaa asuntolan arkeen liittyvistä asioista. Sieltä tulee myös nopeimmin meidän asukkaiden tietoon kaikki informatiiviset asiat.

Asuntolan yhteishenki on hyvä. Teemme usein asioita yhdessä ja asuntolasta löytyy aina seuraa eikä tarvitse olla yksin. Asuntolan yhteisissä tiloissa onkin melkein joka ilta melua ja vilskettä ja nauru kuuluu käytävän molempiin päihin. Olemme tänä keväänä tehneet jopa oman asuntolan Harlem Shake editionin YouTubeen. Tietenkin asuntolan arki ei ole aina ihan ruusuilla tanssimista, mutta se on ihan ymmärrettävää; Kun Monta erilaista ja persoonallista nuorta laitetaan samaan taloon asumaan, se on selvää että kaikkien elintottumukset eivät kohtaa. Yhteisten pelisääntöjen ja joustamisen avulla arki kuitenkin rullaa hyvin. (Vaikka niistä tiskeistä ei voi koskaan muistuttaa liikaa…)

Teksti: Sini Koivunen