Search

Perustietoa opistossa opiskeleville

Aamunavaukset

Aamunavauksiin ovat tervetulleita kaikki opiskelijat, työntekijät sekä vieraat. Aamunavaukset pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 8.50.

Asuntola

Opiskelijat voivat hakea asuntolapaikkaa opiston asuntolasta. Asuntolan vierailuaika on klo 14.00–21.00. Muina aikoina asuntolassa saavat oleskella vain siellä asuvat opiskelijat. Asuntolassa asuvat saavat erillisen asuntolaoppaan.

Aukioloajat

Työviikon aikana (ma–pe) opiston ovet avataan klo 7.30 ja suljetaan klo 20.

Kirjasto

Henkilökuntaa on paikalla seuraavasti:
ma klo 9–16
ti klo 9–16
ke klo 9–16
to klo 9–16
pe klo 9–14

Kirjastossa voit lainata kirjoja, opiskella, käyttää tietokoneita sekä lukea lehtiä. Kirjastossa on työntekijä, joka auttaa tiedonhaun ongelmissa (puh. 040 183 4625, kirjasto@linnas.fi).

Koneiden käyttö on vapaata, mutta koulutehtäviin liittyvä käyttö on aina ensisijaista. Lounasaikaan ruuhkan takia käyttö on rajattu 10 minuuttiin / käyttäjä.

Kirjastoon tulee päivittäin paljon lehtiä. Älä vie uusia lehtiä pois kirjastosta, vanhoja lehtiä voit lainata. Kirjastossa voi myös tulostaa opintoihin liittyviä tehtäviä maksutta.

Kopiointi

Opiston kirjastossa on opiskelijoiden käytössä oleva kopiokone. Kopiokoodin saat ryhmänvastaavaltasi.

Kurssipalvelut

Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua opiston järjestämille avoimille lyhytkursseille aterioiden hinnalla (ateriat veloitetaan kaikilta osallistujilta).

Liikenneyhteydet

Bussien aikataulut ja tietoa bussipysäkkien sijainnista saat vastaanoton näyttöruudusta sekä internetistä Turun seudun joukkoliikenteen Föli-palvelusta osoitteesta www.foli.fi. Opistoa lähimmät bussipysäkit löytyvät myös kohdasta alueen kartta.

Luokkatilavaraukset

Luokkatilat ovat nähtävissä opiston aulatiloissa olevista infonäytöistä. Lisäksi luokkatilavaraukset löytää osoitteesta http://tilavaraukset.linnas.fi tai skannaamalla oheisen QR-koodin.

Moodle

Opistossa on käytössä verkkoympäristö Moodle. Moodlen osoite on https://moodle.linnas.fi. Osa opettajista käyttää Moodlea myös apuna opetuksessa. Ryhmänvastaava jakaa opiskelijoilleen Moodle-tunnukset ja salasanat. Tunnus ja salasana on henkilökohtainen ja pidettävä tallessa opiskelujen ajan. Ongelmatilanteissa voit kysyä apua myös osoitteesta sampo.salmio@linnas.fi.

Opintojen keskeytys ja lopettaminen

Mikäli haluat keskeyttää tai lopettaa opintosi opistolla, sinun tulee hakea opintojen keskeytystä tai ilmoittaa opintojen lopettamisesta kirjallisesti lomakkeella, jonka saat opintotoimistosta.

Opistoneuvosto

Opiskelijakunta eli opistoneuvosto järjestää erilaisia tapahtumia ja sen kautta voi vaikuttaa opiston yhteisiin asioihin. Ammattiin opiskelevilla + TUVA- ja KOPS-opiskelijoilla, jatko-opintoihin suuntaavien koulutusten opiskelijoilla ja kielilinjojen opiskelijoilla on omat opistoneuvostot.  Opiskelijat valitsevat opistoneuvostoon yhden edustajan jokaisesta ryhmästä. Opistoneuvoston toiminnasta vastaa Katri Louko. Opistoneuvosto valitsee ensimmäisessä kokouksessaan keskuudestaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Opistoneuvostolla on mahdollisuus tehdä esityksiä ja saada asioita käsiteltäviksi opiston johtoryhmiin.

Palautteen antaminen

Sinulta kysytään palautetta opinnoista ja opistosta säännöllisesti. Lisäksi voit nimettömänä tai nimellä antaa palautetta tai ilmoittaa esim. häirinnästä tai kiusaamisesta osoitteessa https://bit.ly/2Hq1ek0 (linkki löytyy myös Wilman etusivulta).

Posti

Lähtevän postin voit laittaa opiston ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Postimerkkejä myydään opiston vastaanotossa. Opiston postiosoite on: Lustokatu 7, 20380 Turku.

Puhelin

Opiston puhelinnumero on 02 4123 500. Opiston puhelinvaihde on avoinna ma–pe klo 8.30–15.30.

Ruokailu

Ravintolasalin yhteydessä toimiva kahvila on avoinna:
ma–to klo 9–15.30 sekä pe klo 8–14

Lounasruokailussa on koulutuskohtainen lounasaika, jota tulee noudattaa ruuhkien välttämiseksi. Poikkeustapauksissa lounaalla voi käydä päivittäin klo 13 asti.

Sähköposti- ja internet-osoitteet

Sähköpostiosoite opiston opettajille ja henkilökunnalle muodossa:
etunimi.sukunimi@linnas.fi. Opiston kotisivu on www.linnas.fi.

Tuoksuton oppilaitos

Opistolla on tavoitteena olla tuoksuton opiskelu- ja työpaikka. Hajut ja tuoksut voivat aiheuttaa päänsärkyä, hengitysvaikeuksia jne. Vältäthän siis voimakkaiden hajusteiden ja tuoksujen käyttöä!

Tupakointi

Tupakointi on kielletty oppilaitoksen alueella. Kokoushotellilla on tupakointikatos pysäköintialueen läheisyydessä. Sähkötupakointi rinnastetaan tupakointiin.

Vapaa-aika

Asuntolaohjaaja organisoi opiston vapaa-ajan toimintaa.

Turun kaupunki ympäristöineen tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kulttuurin harrastamiseen (kirjastot, museot, kirkot, teatterit, konsertit, taidenäyttelyt), urheiluun, ostosten tekoon ym. Voit tutustua Turku-esitteisiin, joita opistolla on saatavilla. Katso myös internet: www.turku.fi.

Liikuntamahdollisuudet:

  • Liikuntasalia voit käyttää opiskelukavereidesi kanssa iltaisin klo 20 asti, mikäli se ei ole varattu muuhun käyttöön. Salissa ei käytetä ulkojalkineita ja käytetään vain pehmeitä palloja.
  • Opiskelijat, opistoneuvosto ja asuntolaohjaaja järjestävät erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja.
  • Kuntosali on opiston pohjakerroksessa. Avoinna klo 14–19.45. Jos salin ovi on lukossa, käänny opiston vastaanoton puoleen. Varmista, ettei kuntosali ole liikuntatuntien käytössä, jolloin muiden opiskelijoiden ei ole mahdollista käyttää salia.
  • Kuntorata on asuntolan viereisessä metsässä.
  • Lähimetsissä kiertää noin 1,5 km pitkä Linnasmäen luontopolku. Karttoja saa opiston vastaanotosta.
  • Opiston pihapiirissä on 6-väyläinen frisbeegolfrata. Radalla voi käyttää omia kiekkojaan tai lainata frisbeet vastaanotosta.

Vastaanotto

Opiston vastaanotto sijaitsee päärakennuksen ala-aulassa. Vastaanotto on avoinna työviikon aikana (ma–pe) 8.30–15.30. Vastaanotosta on saatavana yleistä infoa ja sieltä voit noutaa kuntosalin avaimen.

Wilma

Wilma on oppilaitoksessamme käytössä oleva kouluhallinto-ohjelma. Wilmassa voit mm. lukea tiedotteita, selata opintosuorituksiasi, tutustua koulutuksesi opetussuunnitelmaan sekä tulostaa opintosuoritusotteen. Opintojen alkaessa saat ryhmänvastaavasi kautta käyttöohjeen sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Opiston Wilman osoite on https://linnas.inschool.fi/.

Lisää artikkeleita