Search

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot – Hae koulutukseen

Koulutus alkaa 26.8.2024 ja kestää noin 8 kk.

Suunnitteletko lääketieteen, hammaslääketieteen tai eläinlääketieteen opintoja?
Jäikö opiskelupaikka vielä saavuttamatta ja haluat lisää valmiuksia tuleviin valintakokeisiin?
Kehitä opiskelutekniikkaasi ja kertaa lukion biologian, kemian ja fysiikan oppisisällöt.

Lääketiede on yliopistojen tarjoamista koulutusohjelmista yksi haastavimmista. Hyvien työllistymismahdollisuuksien ja arvostetun ammatin vuoksi koulutusohjelmaan pyrkii joka vuosi useita tuhansia hakijoita.

Koulutuksen sisältö

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot kehittävät luonnontieteellistä ajattelua ja vahvistavat opiskelijoiden tietämystä lääketieteen valintakokeen keskeisissä oppiaineissa. Koulutuksessa paneudutaan valintakokeissa tärkeisiin aihealueisiin ja käydään läpi lukion fysiikan, kemian ja biologian opetussuunnitelmien mukaiset asiasisällöt. Koulutuksen tavoitteena on antaa hyvät valmiudet lääketieteen alan valintakokeisiin ja kehittää opiskelijoiden analyyttistä ajattelua. Opinnoista on hyötyä myös hakiessasi muille luonnontieteellisille aloille, kuten farmasiaan, biokemiaan ja biolääketieteeseen.

Koulutus koostuu pääasiasiassa luento-opetuksesta, laskuharjoituksista sekä itsenäisestä työskentelystä. Loppukeväästä valmentaudutaan tuleviin pääsykokeisiin. Kahdessa biologian kurssissa (Elämän kemia ja Genetiikan perusteet) käytetään englanninkielistä oppikirjaa. Hyvä englannin taito on eduksi näillä kursseilla.

Kurssin opetusmateriaalia täydentäväksi itseopiskelumateriaaliksi on mahdollista hankkia Mafynetti-materiaali alennettuun hintaan. Opisto maksaa osan Mafynetin kustannuksista ja saat sen käyttöön 250 euron lisämaksusta. Mafynetin arvo erikseen ostettuna on 629 e. Edun saat kun opiskelet Linnasmäen opiston lääketieteen opintoihin suuntaavassa koulutuksessa koko koulutuksen ajan.

Opiskelu linjalla on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Opiskelupaikan vastaanottaminen Linnasmäen opistossa ja linjan suorittaminen ei vaikuta korkeakouluhakuun. Opiskelun jälkeen voi hakea korkeakouluun ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevana kevään 2025 yhteishaussa.

Pääsyvaatimukset ja haku

Haku koulutukseen on 1.5.-10.7.2024. Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omalla sähköisellä hakulomakkeella.

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen ja suosituksena lukion pitkät oppimäärät biologiassa, fysiikassa ja kemiassa.

Opiskelijat valitaan hakemuksen sekä lukion biologian, fysiikan ja kemian oppiaineiden loppuarvosanojen ja suoritettujen kurssien määrän (huomioidaan biologian ja kemian osalta max 5 kurssia ja fysiikan osalta max 7 kurssia) sekä näiden aineiden ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan hakuajan päätyttyä. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan sekä sähköpostitse että postitse lähetettävällä kirjeellä. Hakuajan päättymisen jälkeen voi tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Haun ongelmatilanteissa ota yhteys haku@linnas.fi tai 02 4123 502.

Maksut

  • Kirjautumismaksu 50 €, hyvitetään opintomaksujen laskutuksen yhteydessä.
  • Opetus, sisältää lounaan koulupäivinä: 90 €/viikko. Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 2880 €. Kokonaishinta ei sisällä vapaaehtoista Mafynetti Lääkis Itseopiskelupakettia.
  • Voit anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen opistolla on maksullista ja hinnat sisältävät aina myös aamiaisen ja päivällisen.
  • Hinnat päivitetty 10/2023. Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Voit lähettää tietoturvallisesti esimerkiksi henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja ja viestejä turvasähköpostilla. Tästä voit lukea ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen.

Lisää artikkeleita