Search

TUVAlta eväitä tulevaisuuteen

Koulutus alkaa 12.8.2024 ja kestää noin 38 viikkoa.

Opiskelu

TUVA eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus on hyvä vaihtoehto sinulle, jolla ei ole vielä opiskelupaikkaa ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa tai opintosi ovat keskeytyneet. TUVAlla saat lisää aktiivista miettimis- ja valmistautumisaikaa.

Koulutuksen aikana saat valmiuksia ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen. TUVA-koulutuksessa sinulla on mahdollisuus kohentaa taitojasi perusopetuksen oppiaineissa ja korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja.

Lisäksi parannat oppimaan oppimisen taitojasi, jotta selviät paremmin toisen asteen koulutuksessa. Saat uusia näkökulmia oppimiseen erilaisten työvälineiden ja digitaalisuuden avulla. Koulussa jaksamista kehitetään erilaisin aktiviteetein. Opiskelua innostetaan pelillisyydellä ja monipuolisilla oppimisympäristöillä. Arvosanojen lisäksi saat aktiivisuudestasi kerättyä osaamismerkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi työnhaussa.

Samalla pohdit omia tavoitteitasi ja laadit suunnitelman niiden toteuttamiseksi. Tähän saat ohjausta sekä ryhmässä että henkilökohtaisesti.

Voit suorittaa myös esimerkiksi hygieniapassin, työturvallisuuskortin tai ensiapuopintoja sekä ammatillisen koulutuksen kurssin työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen.

Opiston TUVA jatkaa kymppiluokan perinteitä ja panostaa erityisesti lukuaineiden korottamiseen.

Pääsyvaatimukset ja haku

Koulutukseen haetaan perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun kautta Opintopolku-palvelussa.
Yhteishaku alkaa 20.2.2024 klo 8 ja päättyy 19.3.2024 klo 15.

Sinulla tulee olla perusopetuksen päättötodistus. Maahanmuuttajataustaiset voivat hakea myös kotimaansa päättötodistuksella, jos suomen kielen taito on vähintään tasolla B1. Mikäli äidinkielesi ei ole suomi ja sinulla ei ole tai et ole saamassa keväällä 2024 suomalaista peruskoulun päättötodistusta, sinun tulee osallistua kielitestiin. Kielitestiin tulee erillinen kutsu.

Koulutus ei sovi sinulle, jos sinulla on vaativan erityisen tuen päätös perusopetuksessa tai jos päättötodistuksessasi on äidinkieli tai suomi toisena kielenä yksilöllistetty oppimäärä.

Voit halutessasi toimittaa liitteitä (esim. oma motivaatiokirjeesi, opon suosituskirje tai muu lausunto), jotka toivot otettavan huomioon valinnassa. Motivaatiokirjeen sijaan voit myös lähettää sähköisen videotervehdyksesi ja samalla kertoa, miksi haluaisit meille TUVA:lle ja millaisesta oppimisesta pidät.

Yhteishaussa hakevien tulee toimittaa nämä liitteet viimeistään 31.3.2024. Toimita liitteet turvasähköpostilla. Tästä voit lukea ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen.

Postissa liitteet voi lähettää osoitteeseen: Linnasmäen opisto / opiskelijavalinnat, Lustokatu 7, 20380 Turku. Huomioithan, että postitse lähetettävien liitteiden tulee olla yhteishaussa hakeneiden osalta perillä oppilaitoksessa viimeistään 31.3.2024.

Opiskelijat valitaan koulutukseen perusopetuksen päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Opiskelija voidaan valita koulutukseen ohi todistusvalinnan myös motivaatiokirjeen tai -videon ja muiden haussa mainittujen liitteiden perusteella. Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan haastatteluun.

Maksut

Opetus, oppikirjat ja lounas koulupäivinä (ma-pe) ovat maksuttomia.

Voit anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa (yhden hengen huoneen lisämaksu on 30e/vko). Asumisoikeus yhden hengen huoneissa myönnetään vain täysi-ikäisille opiskelijoille. Asumisoikeuden saaneilla myös asuminen, aamupala ja päivällinen koulupäivinä ovat maksuttomia.

Voit lähettää tietoturvallisesti esimerkiksi henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja ja viestejä turvasähköpostilla. Tästä voit lukea ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen.

Lisää artikkeleita