Search

Matkakertomus Tukholmasta / Jenni

Suoritin lokakuussa kansainvälisen työssäoppimisjakson Tukholmassa, paikallisessa esikoulussa. Työssäoppiminen kesti yhteensä neljä viikkoa. Matkustaminen Turusta Tukholmaan kävi helposti laivalla ja asunnon onnistuin vuokraamaan Airbnb:n kautta. Asunnon kanssa olin onneksi hyvissä ajoin liikenteessä, sillä tilanne asuntojen suhteen on Tukholmassa vaikea. Oma asuntoni sijaitsi kuitenkin ihanteellisella paikalla, keskellä Tukholman Södermalmia. Matkaa esikoululle oli alle kilometri ja vapaa-ajalla kävelin aina paikasta toiseen.

Jenni suoritti kansainvälisen työssäoppimisjakson Tukholmassa.

Työssäoppimispaikkani oli kaksikielinen esikoulu, Finska förskolan. Esikoulussa minut otettiin lämpimästi vastaan ensimmäisestä päivästä lähtien. Kasvatuskulttuuri oli samantapainen kuin Suomessakin. Lapset puhuivat keskenään ja vastasivat meille usein ruotsiksi, mutta me aikuiset pyrimme puhumaan heille suomea. Lapset kuitenkin toimivat samalla minulle kielenopettajina, sillä opin heidän kauttaan paljon ruotsia. Lokakuun aikana kävimme retkillä, puistossa, askartelimme, kasvomaalasimme, rakensimme hyönteishotellin, juhlimme halloweenia ja paljon muuta. Päivät esikoulussa menivät vauhdilla.

Vapaa-ajallani kävelin paljon ja kiersin ympäri Tukholmaa. Lisäksi kävin Gröna Lundin halloween-tapahtumassa ja ABBA-museossa. Viikonloppuisin kävin usein kahvilassa aamiaisella ja kokeilin erilaisia ravintoloita. Asuntoni sijaitsi vilkkaan kadun varressa, joten ihan kotikadultakin löytyi paljon ihmeteltävää. Myös ystäväni pääsivät käymään Tukholmassa kuukauden aikana. Aika kului todella nopeasti ja olisin mielelläni viettänyt Tukholmassa toisetkin neljä viikkoa. Oma ruotsin kielen taitoni ei ollut lähtiessä kehumisen arvoinen, mutta uskalsin silti lähteä ja nyt olen siinä jo paljon parempi. Opin myös käyttämään englantia rohkeammin. Matka on yksi mieleenpainuvimmista kokemuksistani ja jään kaipaamaan esikoulua, lapsia ja työkavereita. Suosittelen kansainvälistä työssäoppimisjaksoa lämpimästi myös muille!

Teksti ja kuvat: Jenni

Lisää artikkeleita