Search

Matkakertomus Portugalista / Oleksandra ja Anastasiia

Hei! Nimemme ovat Oleksandra ja Anastasiia ja olemme lastenohjaaja-opiskelijoita. Olimme Portugalissa Erasmus-ohjelman harjoituksissa.

Matkamme alkoi tutustumisella Lissaboniin. Vierailimme kaikissa mielenkiintoisissa paikoissa, tunsimme kaupungin ilmapiirin ja menimme Vila Nova de Milfontesiin, jossa teimme harjoittelumme.

Tämä kaupunki on hyvin pieni ja mukava. Kun saavuimme, koordinaattori tapasi meidät ja vei meidät asuinpaikkaamme. Asuimme yhdessä huoneessa, josta oli uskomaton näköala merelle.

Päiväkotimme oli samassa rakennuksessa kuin huoneemme, joten näimme meren myös päiväkodin leikkikentältä. Työskentelimme päiväkodissa, jossa oli vain 2 ryhmää.

Portugalin varhaiskasvatuskoulutusjärjestelmä on hyvin erilainen kuin Suomessa, joten löysimme jotain uutta joka päivä. Portugalissa opettaja tekee paljon projekteja ja tutkimusta lasten kanssa. Yhdessä lasten kanssa kävimme monissa eri paikoissa. Olimme safaripuistossa, myös kaupungin keskustassa, jossa lapset he hyppäsivät trampoliinille.

Toimme myös lahjoja lapsille, se oli Suomen kartta ja rytmirinkula, jonka teimme omin käsin. Päiväkodissa lauloimme suomalaisia ja portugalilaisia lauluja rytmirinkulan avulla, lapset pitivät siitä niin paljon, että joka kerta he pyysivät meitä laulamaan laulu ”Revontuli”.

Vapaa-ajallamme yritimme käydä mahdollisimman monessa paikassa. Kävimme usein rannalla ja nautimme auringosta. Tämän matkan aikana opimme paljon Portugalin kulttuurista. Kävimme monissa paikoissa ja saimme paljon näyttökertoja.

Tämä matka antoi meille paljon luottamusta itseemme ja taitoihimme. Jopa ilman täydellistä portugalin kielen taitoa pystyimme kommunikoimaan lasten kanssa ja saamaan heidät kiinnostumaan suomalaisista lauluista. Se antaa paljon motivaatiota jatkaa uuden oppimista ja käyttää tuntemiamme taitoja ilman pelkoa. Erasmus-ohjelma tarjoaa juuri tällaisen mahdollisuuden.

Teksti ja kuvat: Oleksandra ja Anastasiia

Lisää artikkeleita