Search

Matkakertomus Maltalta / Julia

Olen Julia ja opiskelen kommunikaation ja viittomakielen ohjaajaksi. Pääsin kansainväliseen vaihtoon Erasmus+ -hankkeen kautta Maltalle. Olin vaihdossa yhteensä 4 viikkoa ja matka sujui hyvin.

Julia opiskelee kommunikaation ja viittomakielen ohjaajaksi.
Kuva työssäoppimispaikan seinällä olevasta julisteesta. ”Kaikki ollaan erilaisia, mutta täällä me kasvetaan yhdessä.”

Olin harjoittelussa paikallisessa päiväkodissa, jossa pääkielenä oli englanti, eli ohjattu toiminta ja kommunikointi tapahtui englanniksi. Minulle oli helppo päästä joukkoon mukaan, sillä kaikki ottivat minut hyvin vastaan ja ihmiset olivat kohteliaita. Olin koko tämän harjoittelun ajan samassa ryhmässä ja avustin lapsia päivittäisissä toiminnoissa, esimerkiksi ruokailutilanteet, vessassa käynnit sekä opettajan ohjaus/opetustilanteissa. Teimme lasten kanssa monipuolisesti kaikkea: leivoimme, harjoittelimme numeroita ja aakkosia erilaisten askartelujen ja harjoitusten avulla, askartelimme käyttämällä erilaisia materiaaleja ja askartelukeinoja (maalaaminen eri keinoin) sekä harjoittelimme saksien käyttöä. Pidin monipuolisista keinoista opetella uusia asioita, sillä ne selvästi pitivät lasten mielenkiinnon yllä. Oli mukava päästä leikkimään ja tekemään esimerkiksi palapelejä lasten kanssa, kun heistä näki miten he siitä nauttivat.

Työssäoppimispaikan kädentaitojen harjoittelua. Tässä harjoitellaan maalaamista pumpulipuikoilla, halloween teema.
Taiteilua lasten suosikilla, muovailuvahalla.

Maltalla on paljon ihmisiä maan kokoon nähden ja he tykkäävät tavata toisiaan paljon kodin ulkopuolella. Siellä näki siis paljon ihmisiä liikkeellä ja saattoi joutua ruuhkaan milloin tahansa. Ihmiset olivat pääosin mukavia ja olivat valmiita auttamaan, kun sellaisia tilanteita tuli. Kaupunkien yleisilme oli siisti ja kahviloita sekä ravintoloita oli todella paljon. Kävin vapaa-ajallani eri kaupungeissa (mm. Valletta, Sliema, st. Julian’s, Mellieha) kiertelemässä ja katselemassa eri nähtävyyksiä, ostoksilla, syömässä erilaisissa ravintoloissa sekä eri rannoilla nauttimassa lämmöstä ja auringosta (sillä sitä riitti syksyisestä ajankohdasta huolimatta). Kävin myös päiväretkellä Maltan saarivaltioon kuuluvilla Gozon ja Cominon saarilla. Päiväretkellä pääsin nauttimaan virkistävästä ja kirkkaasta merivedestä kuuluisalla Blue Lagoonilla, sekä muista saarien turistinähtävyyksistä.

Blue Lagoon.

Nautin olostani Maltalla paljon, sain varmuutta toimia vieraassa ympäristössä sekä kommunikoida vieraalla kielellä. Tämä on antanut kokemuksena paljon ja olen päässyt näkemään, millaista on työelämä erilaisessa kulttuuriympäristössä. Parasta matkassani oli kokea yksi kauneimmista auringonlaskuista Dingli Cliffseillä, uiminen kirkkaassa Blue Lagoonissa sekä maan kulttuuriin ja historiaan tutustuminen kiertelemällä kaupungeissa mm. maan pääkaupungissa Vallettassa.

Teksti ja kuvat: Julia

Barrakka-puutarha, Maltan pääkaupunki Valletta.
Vallettan kapea kuja, jossa näkyy tyypillisiä ”parvekkeita”.

Lisää artikkeleita