Search

Opiskelijan mielipide

Sayed Jawad Sadat muutti Suomeen Afganistanista neljä vuotta sitten. Ensin hän asui Kuopiossa, mutta muutti sitten Turkuun. Sayed on viihtynyt opistolla hyvin. Aikaisemmin autokorjaamossa työskennellyt Sayed haluaa suorittaa nykyisten opintojensa jälkeen ensin peruskoulun ja jatkaa sitten opiskelua autoalalla ammattikoulussa.


Perulainen Jessica Mallma kertoo tulleensa Suomeen korkeatasoisen koulutuksen takia. Hän aloitti yliopistossa opiskelemalla taloustieteitä, mutta ymmärsi tarvitsevansa myös parempaa suomen kielen taitoa. Jessica nauttii yhteisestä toiminnasta luokkakavereiden kanssa – opiskelijat ovat käyneet mm. keilaamassa ja pelaavat joka viikko yhdessä sählyä. Jessica haluaisi työskennellä logistiikka-alalla, koska hänellä on siitä aikaisempaa työkokemusta.

Gambialainen Musa Mansally on asunut Suomessa noin vuoden. Opiston koulutuksen hän löysi suomalaisen vaimonsa kautta. Musa kehuu opetuksen tasoa. Opintojen ohella hän treenaa jalkapalloa yhdessä Turun Palloseuran kanssa.


Afganistanilainen Shafigha Heidari on todella tyytyväinen opetukseen. Hän kertoo, että opiston opettajat ovat ystävällisiä ja rauhallisia. Shafigha toimii henkilökohtaisena avustajana ja käy auttamassa vanhuksia sekä hoitamassa lapsia. Perusopetuksen suorittamisen jälkeen hän haluaisi jatkaa opintojaan hoiva-alalla.

Lisää artikkeleita