Search

Linnasmäen luontopolku ja lasten seikkailupolku

Linnasmäen opisto on toteuttanut Linnasmäen luontopolun sekä lasten seikkailupolun opistoa ympäröiviin metsiin. Polku alkaa opiston päärakennuksen takaa ja kiertää lähimetsässä noin puolentoista kilometrin lenkin. Polku on keskivaativa. Polun varrella on muutama jyrkempi kohta ja kalliot saattavat olla liukkaita sateisella säällä.

Polun varrella on rautakautinen muinaislinna, Prusin Linnasmäki, Turun suurimpiin kuuluva sinivuokkoesiintymä, kallioinen Hamaronvuori ja vesiliskojen ja sammakoiden suosima pieni lampi. Rastitauluissa kerrotaan lyhyesti suomeksi ja englanniksi tietoa luontojutuista, kuten palokärjestä, sinivuokosta tai punkeista. Toiminnallisissa tehtävissä pääsee halaamaan puuta, tekemään luonnon hajuvettä tai vaikka taiteilemaan luontoparkouria.

Lasten seikkailupolulla lapset pääsevät hauskalle ja toiminnalliselle metsäretkelle. Lasten seikkailupolun tehtäviin pääsee rastitaulussa olevan QR-koodin kautta. Tehtävät ovat suomeksi ja englanniksi. Oppaina toimivat Olli Orava ja Pipsa Palokärki. Värikkäät ja humoristiset kuvat on piirtänyt kuvittaja Keanne van de Kreeke. Seikkailupolun alussa vannotaan vala: Luontoa mä tuhoa en, sitä vaan tarkkailen. Ystävä kaikkien eläinten sekä kauniiden kukkien. Polun aikana kerrotaan tarinoita ison kiven äärellä, autetaan oravaa käpyjen keräämisessä, tutkitaan lammen elämää, tehdään hassuja vartija-asentoja ja rakennetaan Matti Metsähiirelle kotipesä. Seuraavalle rastille siirrytään aina eri tavoin: jättiläisin askelin, lentäen aikuisen sylissä tai pienen hiiren tavoin piilosta piiloon. Ohjatut tehtävät antavat uudenlaista lähestymistapaa luonnon tutkimiseen ja lähimetsä tulee tutuksi ja turvalliseksi paikaksi.

Lisää artikkeleita