Search

Koulunkäynninohjaajan opinnot

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi. Kokopäivätoimisessa opiskelussa saat ammatista monipuolisen kuvan ja voit halutessasi työskennellä useassa eri toimintaympäristössä. Koulutuksessa vuorottelevat lähiopetus, itsenäinen opiskelu ja työelämässä oppiminen. Opintojen alussa opiskelijalle tehdään henkilökohtainen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opinto- ja työkokemus.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon pakolliset osat ovat:

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristössä (40 osp)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (30 osp) TAI Koulunkäynnin ja opiskelun ohjaus ja tuki (30 osp)

Valinnainen tutkinnonosa: Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä (20 osp) tai tutkinnonosa aiemmin suoritetusta tutkinnosta, jonka osaaminen on ajantasaista.

Työelämässä oppiminen tapahtuu koulunkäynninohjaajan työpaikoilla, joita ovat perusopetus (ala- ja yläkoulut), perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta, sekä erityistä tukea tarvitsevien toimintaympäristöt.

Katso tästä tutkinnon perusteet.

Haku

Seuraava haku alkaa tammikuussa 2025. Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Koulutus alkaa elokuussa 2024 ja päättyy toukokuussa 2025. Uusia opiskelijoita voidaan ottaa koko lukuvuoden ajan, jos koulutusryhmässä on tilaa. Kysy lisää opintotoimistosta.

Pääsyvaatimuksena on suoritettu oppivelvollisuus (suomalaisen perusopetuksen oppimäärä tai sitä vastaavat tiedot ja taidot), riittävä suomen kielen taito (kielitaitovaatimus B1.1), 18 vuoden ikä sekä soveltuvuus ja kiinnostus alalle.

Hakemuksen perusteella hakijat kutsutaan soveltuvuuskokeeseen (seuraava soveltuvuuskoe järjestetään toukokuun 2024 alkupuolella). Soveltuvuuskoe sisältää kirjallisen osion ja haastattelun. Soveltuvuuskokeen tavoitteena on selvittää hakijan motivaatiota ja käsitystä opinnoista ja ammatista, soveltuvuutta alalle, itsetuntemusta ja persoonallisuutta. Kaikki osiot pisteytetään. Puutteellisesti täytetty hakemus vähentää loppupistemäärää. Hakemuslomakkeessa ohjeistetaan lähettämään hakemuksen lisäksi CV. Kutsu soveltuvuuskokeeseen voidaan lähettää vasta, kun hakemuksen lisäksi CV on tullut opistolle. Suosittelemme käyttämään CV:n lähettämisessä turvasähköpostia.

Vieraskielisten hakijoiden tulee lähettää todistus suomen kielen taidosta ennen soveltuvuuskoetta. Suosittelemme käyttämän todistuksen lähettämisessä turvasähköpostia. Löydät lisätietoa turvasähköpostin lähettämisestä täältä.

HUOM! Tähän tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia. Opiskelijan oikeusturvan kannalta on perusteltua, että häntä ei valita sellaiseen koulutukseen, jonka mukaisissa tehtävissä hän ei terveystilansa vuoksi voisi toimia.

Koulutusta koskevat tiedustelut:
Marjaana Talonen, 0400 597 758, marjaana.talonen@linnas.fi

Maksut

Koulutuksen hinta on 70 € / tutkinnon osa (koko tutkinnon hinta on 350 €). Oppimateriaalin ja opiskeluun liittyvät matkakulut opiskelija kustantaa itse. Voit anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen opistolla on maksullista ja hinnat sisältävät aina myös aamiaisen ja päivällisen. Ruokailu on opiskelijalle maksullista. Opiskelija voi hakea opintotukea.Opiskelijoiden kokemuksia:

”Parasta kaikessa oli mukavat opettajat sekä luokka. Mutta ihan ykköseksi nousi tuo tapa jolla koulua kävimme. Kaksi päivää lähiopetusta ja loppuviikko harjoittelussa koko vuoden. Näki paljon enemmän käytäntöä kuin harjoittelu jaksoilla ja uskon että tämä tyyli avaa myös työpaikkoja enemmän.”

”Hienointa oli opiston hyvä, ystävällinen ilmapiiri. Osaavat opettajat.”

”Opintotoimiston joustava ja ystävällinen palvelu saa kiitosta. Myös monipuolinen, hyvä ruoka.”

”Kiitos kuluneesta vuodesta, aika meni todella nopeasti ja nyt on olo todella haikea.”

”Kiitos hyvästä ja vaativasta koulutuksesta. Mielestäni sain erittäin hyvät lähtökohdat koulunkäynnin ohjaajan työhön.”

Voit lähettää tietoturvallisesti esimerkiksi henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja ja viestejä turvasähköpostilla. Tästä voit lukea ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen.

Lisää artikkeleita