Search

Oopperalaulun mestarikurssi

5.-9.8.2024

Kurssi sisältää päivittäin henkilökohtaisen laulutunnin sekä korrepetitiotunnin pianistin kanssa. Lisäksi päiviin sisältyy luentoja/keskustelutilaisuuksia koelauluista, pääsykokeista, agentuureista jne. Kurssin lopuksi järjestetään päätöskonsertti Runosmäen uuden monitoimitalon, Riimin, kirkkosalissa. Opettajina toimivat oopperalaulaja Erik Rousi ja korrepetiittori Hans-Otto Ehrström.

Kurssin hinta on 510 € sisältäen opetuksen. Mahdollisuus ostaa aamiainen ja lounas erikseen. Majoitus (sis. aamiaisen) 41€/2hh/yö/hlö tai 56€/1hh/yö/hlö.

Kurssi toteutetaan, jos on 8 osallistujaa.

Ilmoittautuminen 31.7.2024 mennessä: kurssit.linnas.fi

Erik Rousi.

Erik Rousi on tunnettu vahvasta, mutta samalla kauniista bassoäänestään. Hänen ohjelmistonsa kattaa teoksia laaja-alaisesti barokki- ja lied-musiikista aina raskaaseen saksalaiseen romanttiseen oopperaan. Rousin vokaalitekniikka on saanut tunnustusta “suvereenina” ja “vakuuttavana,” kun taas hänen tulkintojaan on luonnehdittu “erittäin vahvoiksi” ja “salin energialla ja lämmöllä täyttäviksi”.

Rousi oopperaohjelmisto kattaa rooleja kuten: Rocco (Beethoven: Fidelio), Raimondo (Donizetti: Lucia di Lammermoor), Melisso (Händel: Alcina), Priest Fotis (Martinů: The Greek Passion), Le Roi (Massenet: Cendrillon), Nettuno (Monteverdi: Il ritorno d’Ulisse in patria), Caronte (Monteverdi: L’Orfeo), Colas (Mozart: Bastien und Bastienne), Publio (Mozart: La clemenza di Tito), Don Alfonso (Mozart: Così fan tutte), Il Commendatore (Mozart: Don Giovanni), Figaro (Mozart: Le nozze di Figaro), Scarpia (Puccini: Tosca), Lautsprecher (Ullmann: Der Kaiser von Atlantis), Filippo II (Verdi: Don Carlo), Sparafucile (Verdi: Rigoletto), Amfortas (Wagner: Parsifal), Daland (Wagner: Der fliegende Holländer), Der Wanderer (Wagner: Siegfried), Wotan (Wagner: Das Rheingold), Wotan (Wagner: Die Walküre), Buttler (Weinberger: Wallenstein) ja Kaspar (Weber: Der Freischütz).

Kaudella 2023/2024 Rousin ohjelmistoon kuuluvat mm. Sir John Falstaff (Nicolai: Die lustigen Weiber von Windsor), Peter (Smyth: Der Wald), Landgraf Hermann (Wagner: Tannhäuser), König Marke (Wagner: Tristan und Isolde) ja Hunding (Wagner: Die Walküre).

Erik Rousi tunnetaan myös konserttilaulajana ja ahkerana lied-musiikin tulkitsijana. Lied-musiikissa hän on paneutunut erityisesti F. Schubertin suuriin laulusarjoihin, joita hän on esittänyt laajalti eri puolilla Eurooppaa. Kaudella 2023/2024 Rousin konserttiohjelmistoon lukeutuvat mm. Ich will den Kreuzstab gerne tragen (Bach), Ein deutsches Requiem (Brahms), Die schöne Müllerin (Schubert), Schwanengesang (Schubert) ja Winterreise (Schubert).

Alba Records julkaisee vuosien 2023 – 2026 aikana kaikki Schubertin suuret laulusarjat Rousin ja hänen pitkäaikaisen pianistipartnerinsa Justas Stasevskij’n äänittäminä. Ensimmäinen levyistä, Die schöne Müllerin, julkaistiin maaliskuussa 2023, saavuttaen erinomaisen kansainvälisen vastaanoton niin yleisöltä, kuin kriitikoiltakin.

Nuoresta iästään huolimatta Rousi on päässyt työskentelemään lukuisten huipputason artistien, kuten Dmitry Bertmanin, Giuseppe Finzin, Christian von Götzin, Patrik Hahnin, Hinrich Horstkotten, Dietrich Hilsdorfin, Peter Konwitchnyn, Gustav Kuhnin, Dominic Limburgin, Niels Muusin, Jakob Peters-Messerin, Ilmo Rannan, Tarmo Peltokosken ja Ariel Zuckermannin, kanssa.

Laulajantyönsä ohella Erik Rousi toimii Eurajoki Bel Canton toisena taiteellisena johtajana. Vuosina 2020 – 2022 Rousi toimi myös Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Hänen taiteilijanuraansa ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Niilo Helanderin säätiö, Paulon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Hans-Otto Ehrström.

Hans-Otto Ehrström työskentelee Wienin valtionoopperan korrepetiittorina.

Hän on toiminut virallisena säestäjänä kaikissa kotimaisissa laulukilpailuissa ja esiintynyt sekä solistina että kamari- ja liedpianistina useissa Euroopan maissa, Venäjällä, Islannissa ja Japanissa. Lisäksi hän on voittanut laulajaparinsa kanssa mm. Pentti Koskimies -liedkilpailun.

Ehrström on toiminut korrepetiittorina Suomen Kansallisoopperassa vuosina 2000-2023 ja Savonlinnan oopperajuhlilla vuodesta 2003 lähtien. Vuosina 1998–2000 Ehrström työskenteli Zürichin kansainvälisessä oopperastudiossa korrepetiittorina. Lisäksi hän on toiminut apulaiskapellimestarina Suomen Kansallisoopperassa. Ehrström opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Lyonin konservatoriossa ja suoritti solistidiplomin erinomaisin arvosanoin vuonna 1998.

Ehrström on tehnyt nauhoituksia eri kokoonpanoin sekä radioon että televisioon Suomessa, Unkarissa ja Kroatiassa. Hän on levyttänyt myös mm. Kuulan, Schubertin, Musorgskin sekä Sibeliuksen liedejä.

Lisää artikkeleita