Kirkkopolku-taidekasvatus-menetelmä

Lähiopetus 29.-30.1.2024, etäopetuspäivät 11.3.2024, 5.8.2024 ja 18.11.2024.

Kirkkopolku on taide- ja katsomuskasvatusmalli, jonka tarkoituksena on rikastuttaa koulujen/päiväkotien ja seurakunnan välistä yhteistyötä. Tämän koulutuksen avulla rakennat ainutlaatuisen, elämyksellisen lasten taidenäyttelyn kotikirkkoosi.

Kirkkopolku-taidekasvatusmenetelmä on tarkoitettu kaikille taidekasvatuksesta ja kirkkopedagogiikasta kiinnostuneille, uuden oppimisesta innostuville ja kokeilunhaluisille kirkon tai kunnan työntekijöille.

Koulutus koostuu kaksipäiväisestä lähiopetusjaksosta, kolmesta etätapaamisesta sekä omassa työssä tehtävästä taidekasvatustyöskentelystä.

Aloitusjaksossa tutustutaan kokemukselliseen taideoppimisen malliin sekä Kirkkopolku-menetelmään teoriassa. Aloitusjaksoon kuuluu FT Liisa Väisäsen luento symboliikasta sekä Kirkkopolku-taidetyöskentely jossakin Turun kirkoista. Ensimmäinen etätehtävä on perehtyä oman kohdekirkon taiteeseen ja arkkitehtuuriin.

Ensimmäisellä etätapaamiskerralla käydään läpi osallistujien kohdekirkot ja niiden taide sekä ideoidaan mahdollisuuksia toteuttaa Kirkkopolku. Osallistujat saavat myös vinkit yhteistyökoulun ja -päiväkodin kontaktoimiseen. Toinen etätehtävä on oman Kirkkopolun toteuttaminen.

Toisella etätapaamisella saat tukea omaan työskentelyysi ja kuulet toisten kurssilaisten kirkkopoluista.

Viimeisessä etätapaamisessa esitellään toteutetut ja työn alla olevat kirkkopolut ja päätetään koulutus.

Kouluttajana toimii Kirkkopolku-menetelmän kehittäjä, opettaja Anna Kaisa Siltanen.

Koulutuksen hinta: 390€ sis. koulutuksen ja lähijakson ruuat.

Täysihoito: 40€/2hh/yö/hlö tai 55€/1hh/yö/hlö.

Ilmoittautuminen 8.1.2024 mennessä: kurssit.linnas.fi

Lisää artikkeleita