Search

Opiskelijan mielipide

”Kasvatustiede kiinnostaa kovasti”, kertoo turkulainen Martti Gröhn. Miehen lähipiiristä löytyy useampiakin erityislapsia, joiden myötä on herännyt into opiskella erityisopettajaksi. Vapaa-aika Martilla kuluu pitkälti soittamisen parissa – hän soittaa hääbändissä sekä metallibändissä, jotka molemmat auttavat tehokkaasti saamaan ajatukset pois kouluasioista.

Julia Rantaniemi sai tietää psykologia ja kasvatustiede -linjasta vanhemmiltaan ja kavereiltaan. Julia aikoo ehdottomasti pyrkiä yliopistoon lukemaan psykologiaa. Unelmana hänellä olisi työskennellä psykologina lasten ja nuorten parissa. Salosta kotoisin oleva Julia kokee, että kyseinen työ olisi mielenkiintoista ja hänelle hyvin luontaista.

Alisa Salo on harrastanut 12 vuotta discotanssia kilpatasolla, aina MM-kisoissa asti. Turkulainen Alisa toteaa, että heillä on opistolla tosi hyvä ryhmä. Opiskelun aloitus on vastannut hänen odotuksiaan – opiskeltavien aineiden monipuolisuus on ollut hänelle positiivinen yllätys. Aaro Anteroisen tavoitteena on päästä yliopistoon lukemaan psykologiaa. Hän on mielissään siitä, että opiskeltavien kurssien myötä pääsee vähän näkemään, millaista yliopisto-opintojen taso on. Opiskelun ohella kaarinalainen Aaro ehtii myös keikkailemaan bändinsä kanssa ja tekemään omia biisejäkin. 

Psykologiasta kiinnostunut Viivu Seila oli kuullut kavereiltaan paljon hyvää opistosta. Hän kehuu opettajiaan ja kertoo innostuneensa koulutuksen myötä myös kasvatustieteestä. Viivun mukaan opistovuosi on hyvää valmennusta tulevaa varten – itsekin hän aikoo hakea yliopistoon lukemaan psykologiaa.

Kilpatanssia harrastava Valtteri Viitasalo löysi opistolta sopivan koulutuksen kaverinsa neuvosta. Opistovuoden jälkeen Valtteri aikoo hakea yliopistoon opiskelemaan psykologiaa tai kasvatustieteitä, vaikkei vielä oikein osaakaan päättää, kumpi niistä kiinnostaa häntä enemmän.

Lisää artikkeleita