Search

Kauppiksella saa tietoa ja tukea

Kauppatieteitä kannattaa tulla opiskelemaan, jos suunnittelee hakevansa kauppakorkeakouluun tai kaupalliselle alalle – Opintojemme kilpailijoita ovat valmennuskurssit, mutta valmennuskurssit tarjoavat vain yhden komponentin eli pääsykokeeseen valmistautumisen. Meidän opinnoissa saa harjaannuttua kauppatieteisiin ja liiketalouden opiskeluihin. Vuoden aikana voi suorittaa 40 opintopistettä, jotka saa hyväksi luettua jatko-opintopaikassa. Kaikista avoimen yliopiston opinnoista on hyötyä myös pääsykokeessa. Opinnot ovat ryhmämuotoisia ja opintojen aikana saa vertaistukea ja uusia ystäviä. Jokainen saa yksilöllistä ohjausta ja jokaisen opintopolkua pyritään tukemaan eteenpäin, kertoo Kauppatieteiden ryhmän ryhmävastaava Kirsi Nieminen.

Aurora kehuu ryhmän motivoivaa ja innostunutta ilmapiiriä.

Aurora on kotoisin Porista ja on viihtynyt hyvin uudessa kotikaupungissaan Turussa. Hänen mielestään Turku on kiva ja kaunis kaupunki, jossa on menoa ja elämää, mutta myös monipuolista luontoa. Aurora haki viime vuonna tosissaan Kauppakorkeakouluun, mutta ei päässyt. Opiston kauppatieteiden ryhmä kuulostivat hyvältä vaihtoehdolta. – Kauppis-linja on parempi kuin avoin yliopisto-opetus, sillä täällä kursseihin kuuluu hyvä ja laadukas opetus. Opettajamme Kirsi saa meidät ymmärtämään vaikeatkin kaupallisen alan asiat. Saan vuoden aikana hyvät valmiudet pääsykokeisiin ja samalla pystyn suorittamaan yliopisto-opintoja, kuvailee Aurora.

Aurora kehuu ryhmän motivoivaa ja innostunutta ilmapiiriä. – Kaikki ovat kiinnostuneita kaupallisesta alasta ja meillä on yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Vuosi on ollut myös aika rankka, sillä olen joutunut tekemään paljon työtä opintojen eteen. Mottoni onkin: Jos haluat jotain saavuttaa, siihen on tehtävä töitä, kertoo Aurora.

”Kauppiksen opettaminen on mielenkiintoista, sillä opetettava alue on laaja ja moninainen ja se tuo haastetta omalle työlle”, kertoo Kirsi Nieminen.

Opettaja Kirsi Niemisellä on laaja-alainen osaaminen kaupallisella ja oikeustieteellisellä alalla. Ennen opettajan uraa hän työskenteli mm. pankissa ja verotoimistossa. – Halusin opettajaksi, sillä tykkään tehdä ihmisläheistä työtä. Minusta on mukava jakaa tietoa ja motivaatiota opiskelijoille. Kauppiksen opettaminen on mielenkiintoista, sillä opetettava alue on laaja ja moninainen ja se tuo haastetta omalle työlle. On tärkeää pysyä ajan hermoilla. Opinnoissa on välillä vaikeita kaavoja ja teorioita ja pyrin yksinkertaistamaan ja helpottamaan opiskelijoiden urakkaa. Nautin siitä, kun näen opiskelijoiden onnistuvan, kuvailee Kirsi.

Kirsin mielestä hyvä opettaja on kannustava, rohkaiseva ja huomioonottava. Opettaja pyrkii tuomalla jokaisen vahvuuksia esiin, että jokainen saa loistaa omilla taidoillaan ja eväillään. – Opettaminen on sydämen viisautta. Pikku prinssin sanat: ”Sydämellä näkee parhaiten” ovat hyvä ohjenuora kaikkeen elämään, kertoo Kirsi.

Teksti: Niina Heikkilä
Kuvat: Janne Peltonen

Voit lähettää tietoturvallisesti esimerkiksi henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja ja viestejä turvasähköpostilla. Tästä voit lukea ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen.

Lisää artikkeleita