Search

Opiskelijan mielipide

Turkulainen Hanna Kankaanranta on tehnyt aikaisemman työuransa palkanlaskennan parissa. Hannalla on takanaan 20 vuotta partiossa, ja alanvaihtoon häntä houkutteli juuri halu työskennellä lasten parissa – haaveena olisi päästä tekemään koulunkäynninohjaajan hommia. Hanna on tykännyt koulutuksen lähiopetuspäivistä, vaikka päivät ovatkin pitkiä.

Fideline Habimanan kummitäti oli opiskellut opistolla lastenohjaajaksi ja vihjaisi Fidelinelle kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta. Työssäoppimisen suuri määrä on yllättänyt Fidelinen, mutta hän pitää käytännön kokemusta vain hyvänä asiana. Fideline ehtii opiskelujen ohella olla monessa mukana – kuten avustajana keväällä 2020 julkaistavassa Cryptid-sarjassa, jota nyt kuvataan Turussa.


Vartijan töitä tekevä Linda Ojala on jo pienestä pitäen halunnut työskennellä lasten kanssa. ”Haluan olla vaikuttamassa siihen, ettei lapsista tule syrjäytyneitä”, hän toteaa. Linda kehuu vuolaasti opiston opettajia ja ilmapiiriä: ”Täällä on ollut aivan ihanaa! Saa mokata, mutta silti kannustetaan – ja meillä on paljon luovaa toimintaa.”

Naantalilainen Mia Aalto kuuli opiston tarjoamasta koulutuksesta työkaveriltaan. Mialle jäi tuosta keskustelusta mieleen se, että täällä ”tehdään tiukkaa duunia”. Opiskelu on ollut juuri sellaista kuin hän ajattelikin sen olevan: joka päivä tulee opittua jotain uutta.

Lisää artikkeleita