Search

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Voit työskennellä ohjauksen tehtävissä kasvatus- ja ohjausalan ympäristöissä. Työpaikat löytyvät yleensä perusopetuksesta ja aamu- ja iltapäivätoiminnasta.

Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi. Kokopäivätoimisessa opiskelussa saat ammatista monipuolisen kuvan ja voit halutessasi työskennellä useassa eri toimintaympäristössä. Koulutuksessa vuorottelevat lähiopetus, itsenäinen opiskelu ja työelämässä oppiminen. Opintojen alussa opiskelijalle tehdään henkilökohtainen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opinto- ja työkokemus.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon pakolliset osat ovat:

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristössä (30 osp)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)

Valinnainen tutkinnonosa: Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä (20 osp) tai tutkinnonosa aiemmin suoritetusta tutkinnosta, jonka osaaminen on ajantasaista.

Tutkinnon perusteita uudistetaan. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen tutkinnonosan rinnalle tulee toinen vaihtoehto. Uudet perusteet tulevat voimaan 1.1.2023. Katso tästä uudet tutkinnon perusteet.

Voit lähettää tietoturvallisesti esimerkiksi henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja ja viestejä turvasähköpostilla. Tästä voit lukea ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen.

Lisää artikkeleita